Wij zijn op zoek naar jou!

LET OP! De inschrijfdatum is verlengd met een week. Uiterste datum om je project in te sturen is 22 september 12:00

De stichting Den Haag Nieuw Centrum organiseert in samenwerking met De Conceptenbank een pitchwedstrijd voor Haagse ZZP’ers en startups. Aanleiding is het 25-jarig jubileum van Den Haag Nieuw Centrum. Het jubileumjaar staat in het teken van het ondersteunen van jonge Haagse innovatieve ondernemers en stelt drie donaties ter beschikking ter waarde van € 7.500, € 3.500 & € 1.500.

Kan jouw plan of product een financiële bijdrage gebruiken? Heb jij een nieuw initiatief? Stroom je over van ideeën en is een financiële injectie meer dan welkom? Belangrijkste voorwaarde is dat het plan jou verder moet helpen om als Haagse ondernemer te ontplooien. Wij zijn op zoek naar jouw initiatieven. Den Haag Nieuw Centrum stimuleert al 25 jaar het ondernemerschap in Den Haag.

Direct naar onze voorwaarden
Lijst met belangrijke data
Of schrijf je in via het inschrijfformulier

Over Den Haag Nieuw Centrum

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum werd opgericht in 1994 en bestaat 25 jaar in 2019! Den Haag Nieuw Centrum heeft gewerkt aan diverse vernieuwingen in de binnenstad en diverse wijken in Den Haag om de stad aantrekkelijker te maken. Denk hierbij o.a. aan het huidige stadhuis, de Turfmarkt, Spuiplein, Wijnhavenkwartier, de Muzentoren, het Muzenplein en nog veel meer.

De Stichting is een platform waar ontwikkelaars, bouwers, beleggers, adviseurs en gemeente elkaar ontmoeten en waarbij nadrukkelijk het tweerichtingsverkeer tussen markt en gemeente wordt opgezocht. Zij gaan het gesprek aan over de combinatie van nieuwbouw en investeringen in de openbare ruimte, over veranderende mobiliteitsscenario’s, over de balans tussen werken, wonen, winkelen, recreëren, bereikbaarheid en parkeren. En dat alles met het oog op een duurzamere toekomst voor Den Haag (Nieuw Centrum).

Dit jaar staat in het teken van de jonge Haagse innovatieve ondernemers.

Wij zijn op zoek naar jou! Win een financiële bijdrage voor jouw plan, product of initiatief.

Afbeelding_02-2
Afbeelding_03-2

De voorwaarden

Kan jouw plan of product een startkapitaal gebruiken? Heb jij een nieuw initiatief? Stroom je over van ideeën en is een financiële injectie meer dan welkom? Belangrijkste voorwaarde is dat het plan jou verder moet helpen om als Haagse ondernemer te ontplooien in Den Haag.

Voorwaarden om deel te nemen:

 • Een KVK nummer.
 • Het initiatief moet voor 1 juli 2020 gerealiseerd zijn.
 • Jij of jullie wonen en werken in Den Haag.
 • Je mag één project inzenden.
 • Je bent een Haagse ZZP’er of startup.
 • Plan, product of initiatief is niet gebonden aan een thema voor DHNC. Alle ideeën zijn welkom.
 • Je idee mag duurzaam, maatschappelijk, creatief, commercieel, dienstverlenend, non-profit, etc. zijn.
 • Het plan moet jou/jullie verder helpen om als Haagse ondernemer te ontplooien in Den Haag.

Wat willen we van jou:

 • Een goed onderbouwd ondernemersplan & en een begroting.
 • Een korte omschrijving van het plan, product of initiatief.
 • Wanneer je wordt uitgekozen tijdens de voorronde, een duidelijke ‘Pecha Kucha’ pitch op 17 oktober 2019.
 • Een tussentijdse evaluatie tijdens het uitwerken van je project.

Pecha Kucha pitch, wat houdt het in?

Tijdens een Pecha Kucha-presentatie worden 20 afbeeldingen getoond. Elke afbeelding wordt 20 seconden getoond en dan volgt automatisch de volgende slide met een nieuwe afbeelding. Er is geen play, stop of pauzeknop. presentatie duurt dus precies 20 x 20 seconde, oftewel 6:40 minuten.

Alles nog op een rijtje:

 • Elke presentatie bestaat uit 20 slides.
 • Een slide duurt 20 seconden.
 • Er is geen play, stop of pauze-knop.
 • Alleen afbeeldingen of foto’s, liever geen tekst.

Belangrijke data

 • Dien je pitch in vóór 22 september 2019.
 • Op 1 oktober 2019 hoor je of je bent uitgenodigd.
 • Op 17 oktober 2019 is de ‘Pecha Kucha’ middag van 12:30 tot 14:30 uur.
 • Op 1 november 2019 wordt de top drie bekend gemaakt.
 • Op 21 november 2019 ben je aanwezig op het gala in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Daar hoor je welke donatie jou wordt toegekend en wordt de cheque overhandigd.

De Conceptenbank

De Conceptenbank creëert identiteiten, bedenkt concepten en vertelt verhalen. De Conceptenbank is gevestigd in Den Haag en is opgezet door Pascale de Koning & Veerle Hoefnagels. Wij werken vanuit de Caballero Fabriek en Maakhaven.

Vijf jaar geleden hebben we het 20-jarige jubileumjaar van DHNC gekoppeld aan de jonge talenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Ook dit jaar mogen we voor DHNC het 25-jarige jubileum verzorgen. Dit jaar staat in het teken van ontmoetingen met jonge Haagse ondernemers, die vaak werkzaam zijn in broedplaatsen. Een groep die vanuit het individu een collectief wordt en vaak middelgrote ondernemingen vormt. Deze groep nieuwe ondernemers zorgt ervoor dat Den Haag een jonge en creatieve ondernemersstad blijft.

DHNC stimuleert het (nieuwe) ondernemerschap al 25 jaar. Met als doel wonen en werken binnen handbereik te houden. Dit is de aanleiding om een pitchwedstrijd te organiseren.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden via  het inschrijfformulier. De inzendingstermijn sluit op 17 september 2019. Daarna gaat een panel onder leiding van de Conceptenbank kijken welke initiatiefnemers met het door hen ingestuurde plan mee mogen doen met de pitchwedstrijd op 17 oktober 2019.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar pascale@deconceptenbank.nl

Inschrijven

Problemen met het contactformulier? Of lukt het niet om je bestanden te uploaden? Mail gerust naar pascale@deconceptenbank.nl.